Köp virke direkt från skogsägaren på Virkesbörsen

På Virkesbörsen kommer du enkelt i kontakt med nya skogsägare och köper virke mer effektivt än tidigare!

Frågor och svar

Vad kostar det att använda Virkesbörsen?

Det är helt kostnadsfritt att registrera sig och kolla på poster på Virkesbörsen. Lämnar du ett anbud på en post och blir vald som köpare tar vi ut en avgift av dig på 2% på Virkesvärdet.

Jag upplever tekniska problem med sidan, vad kan det bero på?

Om du har problem att logga in på hemsidan så kan det bero på att du använder dig av en gammal webbläsare (exempelvis Internet Explorer). Vi rekommenderar dig att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge för att få den bästa möjliga användarupplevelsen.

Är det bara rotposter på Virkesbörsen?

Nej, på Virkesbörsen finns alla typer av kontrakt - leveransvirke, avverkningsuppdrag, Leveransrotköp och rotposter. Majoriteten av annonserna är avverkningsuppdrag.

Hur lämnar jag ett anbud på Virkesbörsen?

På Virkesbörsen kan du lämna anbud på olika sätt. Antingen via vårt anbudsformulär eller så mailar du in ditt anbud. Se till att välja rätt annons och välj bara något av alternativen (formulär eller mail). Skulle du ha problem med detta så kan du alltid ringa till oss på 08-33 99 44 så hjälper vi dig

Hur gör jag som som köpare när jag ska registrera mig?

När du skapar ett konto på Virkesbörsen så anger du vilken roll du har (skogsägare, köpare eller entreprenör). Du kan välja flera olika roller om så är fallet, utöver detta väljer du även i vilka områden du köper ditt virke i. Ange hellre för många än för få.

Kan alla se mitt anbud?

Nej, det är bara skogsägaren som kan se ditt anbud.

Får jag bekräftelse om skogsägaren valt mitt anbud?

Ja, oavsett om du blir vald eller inte så skickas information ut via e-post till dig när skogsägaren har gjort sitt val.

Jag har frågor om en annons, vem vänder jag mig till för ytterligare information?

Om du behöver ytterligare information eller har frågor gällande en annons så rekommenderar vi dig att maila till info@virkesborsen.se eller att ringa till 08-33 99 44 så ska vi se till att hjälpa dig. Det finns dessutom en knapp i annonsen där du kan ställa dina frågor.

Om volymen inte överensstämmer med den angivna volymen i annonsen?

Skogsägaren uppskattar volymen efter bästa förmåga. Om du blir vald som köpare fakturerar Virkesbörsen baserat på den volymen som finns i annonsen. Skulle volymen vara mindre hör du bara av dig och vi betalar tillbaka mellanskillnaden.

Jag får en massa mail med annonser som inte ligger i mitt område?

Vi försöker hitta rätt men ibland så kan det bli fel, vi ber er därför att kontakta oss och berätta i vilka områden (kommuner) som ni främst köper i. Vi kan alltid justera just ditt område om du så vill.

Så här gör du

1. Hitta virke

Börja med att klicka här för att se alla virkesannonser som ligger ute just nu. Här lägger skogsägare, stora som små, upp sina gallringar och slutavverkningar. Detta gör att du som köpare med lätthet kan navigera runt på hemsidan och hitta just det virke som fyller ditt behov. Med några enkla klick kan du dessutom ställa in filter och få fram annonser efter dina önskemål.

2. Registrera och se information

När du klickat på en annons kommer du bli ombedd att logga in eller registrera dig. Om du inte har ett konto kommer du behöva registrera dig när du gjort det kommer du in på annonsen och kan se all information som kartor, volym, trädslag, viktiga datum, dokument och mycket mer.

3. Lämna anbud

När du hittat det virke du söker kan du välja att lämna anbud. Anbudstiden är ofta minst 4 veckor så det finns tid att räkna och göra eventuella fältbesök. När annonsperioden är slut och skogsägaren valt köpare så kommer du att få en återkoppling huruvida du vann eller inte. Lycka till och hör av dig om du har frågor!

Varför ska du använda Virkesbörsen?

Hitta virke

Med Virkesbörsen kan du enkelt hitta det virke som passar dina behov med några enkla klick.

Nya relationer

Knyt nya kontakter, skapa relationer och gör affärer med skogsägare som du kanske aldrig träffat förut.

Sänkta kostnader

Med Virkesbörsen kan du snabbare, enklare och mer effektivt hitta virke som är till salu just nu och på så sätt sänka dina kostnader.

Vill du ha en genomgång om hur du på bästa sätt kan använda Virkesbörsen?

Boka en genomgång