None
Market information
Posted: 15 maj 2018

Sälja virke – Steg för steg på Virkesbörsen!

Dags att avverka och sälja virke? Vad kul att du har hittat till Virkesbörsen! Enklaste sättet att förklara Virkesbörsen är som ett ”Blocket” eller ”Hemnet” för virkesaffärer. Vår vision är en transparent och effektiv virkesmarknad som ska gynna alla aktörer. På Virkesbörsen kan du som skogsägare enkelt och tryggt ta in anbud på ditt virke och på så sätt få rätt pris. Samtidigt kan skogsbolagen effektivisera sitt arbete, hitta rätt virke snabbt och försörja sin industri.

Så här funkar det:

Som skogsägare registrerar du dig och klickar på ”Skapa virkesannons”. Fyll i formuläret med information om din gallring eller slutavverkning och klicka sedan på ”nästa”. Gå därefter igenom din annons och klicka på ”skicka till granskning”. Vi kollar så att du har fått med all information och kommer med förslag på förbättringar. Om du fastnar kan du ringa oss på 08339944 eller maila till info@virkesborsen.se.

 

När din annons har kommit in till oss granskar vi den och godkänner den. Sen läggs den ut på Virkesbörsen under ”Alla virkesannonser”. Så fort din annons ligger ute skickas mail till alla skogsbolag och virkesköpare som potentiellt skulle kunna vara intresserade av att köpa ditt virke. Några dagar efter det ringer vi alla Virkesköpare för att säkerställa att alla har fått informationen.

Virkesköpare har nu fått information om ditt virke och kan enkelt lämna anbud direkt på Virkesbörsen. Det är viktigt att du hänvisar virkesköpare som lämnar anbud direkt till dig att lämna anbuden på Virkesbörsen, annars kan vi inte tyvärr inte hjälpa dig om något skulle gå fel. Går affären via Virkesbörsen hjälper vi dig med kontraktskrivning, kontroll av mätkvitto, säkerställer att virkesköparen är seriös och mycket mer, (dvs. anbud utanför Virkesbörsen tar du på egen risk).

När anbuden har kommit in och anbudsperioden är slut har vi en avstämning med dig för att hjälpa dig välja rätt anbud, vi kan skapa ett kontrakt åt dig alternativt kolla på kontraktet som du fått av köparen. Vi hjälper dig om något skulle gå fel med virkesaffären, vi kontrollerar alla köpare, kontrollerar mätkvitto och hjälper dig följa upp din virkesaffär. Dessutom får du tillgång till skogskompis där du kan få hjälp med allt från virkesaffärer till skoglig rådgivning.

När du säljer virke med Virkesbörsen säkerställer du att du får rätt pris för ditt virke. Virkesbörsen kostar ingenting för skogsägare som  väljer att sköta allt själva. Du lägger upp din annons, vi mailar alla köpare och du får in anbud. Virkesbörsen erbjuder även en fullservice  för 1500 kr/annons där du får hjälp med allt. Vi lägger upp din annons, du får rådgivning, vi ringer alla Virkesköpare, vi hjälper dig med kontrakt, om något skulle gå fel, vi kontrollerar mätkvitto och mycket mer, vi finns här för dig under hela din försäljning men också efter.

 

Klicka här för att lägga upp en annons direkt!