None
Nyheter
Posted: 14 januari 2019

Nu lanserar vi Skogsvårdstorget!

Virkesbörsen lanserar ny tjänst, Skogsvårdstorget

En digital offertförfrågningstjänst för skogsvård och skogliga tjänster. Virkesbörsen fortsätter därmed att utveckla sitt digitala ekosystem av tjänster för skogsägare, skogsbolag och nu även skogsentreprenörer. Skogsvårdstorget möjliggör för skogsentreprenörer att komma i direktkontakt med skogsägare och gör att skogsägare kan bedriva ett enklare och mer aktivt skogsbruk.

 “När vi frågade våra medlemmar på Virkesbörsen vad de önskade för funktionalitet var svaret tydligt, skogsägare vill kunna ta in offerter på skogsvård och de skogliga tjänster som de önskar utföra” säger Adam Aljaraidah, VD och medgrundare på Virkesbörsen.

Skogsvårdstorget (https://www.virkesborsen.se/skogsvardstorget/)är en tjänst där skogsägare kan ta in offerter på den skogsvård de önskar. Skogsägare kan begära offert på allt från en rotpoststämpling, ny skogsbruksplan, skatt- och jurdiktjänster till plantering, dikesrensning, avverkning och skotning.

Det skapar bättre förutsättningar för skogsägare att bedriva ett aktivt skogsbruk och för virkesköpare att hitta nya skogsägare och skapa nya relationer samt bättre förutsättningar för skogsentreprenörer att hitta fler och potentiellt lönsammare uppdrag. 

På Virkesbörsen kan skogsägare med en skogsbruksplan nu enkelt utgå från Åtgärdslistan och på så sätt bedriva ett aktivt skogsbruk utan att riskera att halka efter med de åtgärder som behöver utföras.

För skogsentreprenörer skapas nu en helt ny kanal att nå skogsägarna genom. Det gör att skogsentreprenörer kan ta på sig fler uppdrag och förhoppningsvis öka lönsamheten i sina företag. Skogsentreprenörer spelar en avgörande roll i de svenska skogsbruket eftersom de allt som oftast utför det praktiska arbetet i skogen.

Så här kommer det funka för skogsägare: 

Så här kommer det funka för skogsentrepenörer: