None
Nyheter
Posted: 10 maj 2019

Nyhetsbrev 10/5 - 19

Hej,

Konjunkturen viker neråt visar Virkesbörsens analys av dom skogsindustriella bolagen i Sverige. Det gör det ännu viktigare att som skogsägare i Sverige konkurrensutsätta sitt virke, då dom regionala skillnaderna är stora. Dom senaste veckorna har vi exempelvis gjort lyckade affärer i både Gotland och Värmland. Detta och mycket mer i veckans nyhetsbrev.

Virkesbörsen släpper sin kvartalsrapport för Q1 2019

Tidigare i veckan så lanserade vi på Virkesbörsen vår populära kvartalsrapport för Q1 2019.

I rapporten redovisas data som jämförs både på grupp och jämförbar produktnivå. Produktnivåerna är kategoriserade utifrån massavedskonsumenter, skogskooperativ/skogsägarföreningar, sågtimmerkonsumenter samt företag som äger skog och bedriver skogsskötsel. Företagen vi valt att titta närmare på är: Bergs Timber, Billerudkorsnäs, Holmen, Mellanskog, SCA, Setra, Sveaskog, StoraEnso, Södra Skogsägarna, Norra och Norrskog.

”2018 blev ett dramatiskt år på virkesmarknaden med en väldigt stark inledning på året och en tydlig avmattning i slutet av 2018. Hittills 2019 har virkesmarknaden mjuknat och flera köpande bolag har annonserat prissänkningar. Virkesmarknaden färgades av att virkesflöden påverkas av granbarkborre och stormar.”

Den underliggande tillväxten i ekonomin är fortsatt god men de globala osäkerheterna är fortsatt påtagliga. BREXIT, ”handelskrig” och hamnstrejk är exempel på faktorer som i olika utsträckning påverkar efterfrågan på virke på kort sikt.

Klicka här för att ladda hem rapporten!

Virkesbörsen gör lyckad affär på Gotland

Vi är otroligt stolta att informera om att Virkesbörsen har tagit sig från fastlandet och fått vårt första avslut på Gotland. Statens fastighetsverk hade en annons ute på Gotland och den är nu såld. ”Det känns extra roligt att se att vår plattform går att använda överallt i Sverige, oavsett vart du har din skog” säger Adam Aljaraidah, VD på Virkesbörsen.

Skogsägare i Värmland?

Just nu så är marknaden för virke extra stort i Värmland. Vi vill passa på att informera alla skogsägare i Värmland att intresset är extra högt där för tillfället. Vi har på kort tid haft många avslut och ser att intresset fortfarande är väldigt stort i regionen.

Över 100 bokningar av introduktion av Virkesbörsen

Sedan vi gick ut och informerade om den kostnadsfria genomgången av Virkesbörsen så har intresset varit överväldigande. Vi har på mindre än en månad fått in över 100 bokningar. Detta är något som verkligen gör oss glada. Känner du dig osäker och behöver hjälp eller kanske bara vill veta mer om våra tjänster och hur det fungerar, tveka inte att boka in en genomgång idag! Det är helt kostnadsfritt och på dina villkor.

Klicka på länken eller bilden för att komma till bokingsformuläret och fyll i vilken dag och tid som passar just dig!

Virkesstudion #10 - Skogsbank

Per och Carl Johan pratar om Virkesbörsens nya tjänst Hitta Skogsbank och varför det är viktigt att välja bank med omsorg. De avverkar även lite diskussion kring konjunkturen och husbyggandet.