None
Nyheter
Posted: 1 november 2019

Nyhetsbrev 1/11 – 19

Spännande nyheter i veckans nyhetsbrev. Lyssna på Mariana från Skinskatteberg och hur hon upplevde att använda Virkesbörsen när hon skulle avverka sin skog. Vi vill också passa på att informera om en hög andel avslutade annonser på Virkesbörsen i Oktober månad trots det rådande marknadsläget. Utöver detta så innehåller veckans nyhetsbrev också Kvartalsrapporten Q3 2109, virkesstudion, ett besök hos SEB i Malmö samt att Virkesbörsen fick synas på Time Square i New York!

Vi tycker vi är bäst! Men ta inte oss på orden lyssna på vad skogsägarna säger istället!

Möt vår supernöjda kund Mariana. Hon har sin skogsfastighet i Skinnskatteberg och skulle slutavverka 1500 m3fub. Marianna hittade till Virkesbörsen och vi kunde ge henne tips, råd om hur hon på bästa sätt säljer sitt virke och lägga ut sin annons.

Vad blev resultatet av detta då? Mariana fick in totalt 6st anbud och skillnaden mellan anbud var enorm! Det skiljde sig totalt 29% mellan det högsta och lägsta anbudet. Det högsta anbudet kom dessutom från en aktör som Mariana inte ens kände till eller visste om att de köpte i hennes område, men som Virkesbörsen självklart kände till!

Vill du också göra din bästa virkesaffär någonsin och vill att vi hjälper dig? Ring oss på 08-33 99 44 eller boka en genomgång här. Vill du själv lägga upp din annons kan du enkelt göra det här!

Hög andel avslut på Virkesbörsen trots rådande marknadsläge

Under oktober månad hade vi 93% avslutade annonser på Virkesbörsen där markägaren valde att ta in det anbud som lämnades på vår plattform, detta trots det rådande marknadsläget.  Vi vill verkligen passa på att återigen upplysa er om vikten av att konkurrensutsätta ert virke och ta in anbud från alla aktörer.

Virkesbörsens Kvartalsjämförelse Q3 2019

Igår så släppte vi återigen vår kvartalsrapport över hur det går för de svenska skogsbolagen. Q3 2019. Är du intresserad att se hur de går för bolagen? Klicka här för att komma till rapporten och läs i lugn och ro.

Virkesstudion #19 – Arboreal

Carl Johan Moberg passade på att träffa Johan Ekenstedt från Arboreal och pratade om hur AR-teknik som finns i de flesta nyare mobiltelefonerna kan effektivisera skogsbruket för både små och stora skogsägare. Klicka här för att se videon och läsa mer.

Virkesbörsen på SEB i Malmö

I veckan besökte Virkesbörsen och Carl Johan Moberg Malmö och tillsammans med Olle Sundin, från Livland skog, Dag Magnusson från Skånegårdar föreläste vi för en fullsatt banksal hos SEB. Tack till Ann-Sofie Persson-Otrélius och Joakim Larsson på SEB att vi fick komma och prata om skog, vår viktigaste råvara.

Svenska skogen i New York

När vi kammade hem priset som årets företag hos Bussiness Challange 2019 så var en del av vinsten att dessutom få exponeras på Time Square i New York vilket skedde tidigare i veckan.