None
Nyheter
Posted: 1 februari 2019

Nyhetsbrev 1/2 - 19

Hej igen!

Januari har precis passerat och vi befinner oss nu i februari. I vårt förra nyhetsbrev så lanserade vi Skogsvårdstorget vilket togs emot med en stor entusiasm av både markägare och skogsentreprenörer. Vi har även passat på att spela in nya avsnitt av både Virkesstudion och Skogsvårdstorget.

 

Virkesstudion - Virkespriser

I detta avsnitt av Virkesstudion så diskuterar Per Hedberg och Carl Johan Moberg det ständigt aktuella ämnet virkespriser och virkesmarknaden. Hur påverkas svenska skogsägare av faktorer som brexit, granbarkborren? Varför har priset på energived ökat och hur kommer den nya regeringsbildningen påverka svenskt skogsbruk? Glöm inte att höra av dig på virkesstudion@virkesborsen.se om vad du vill att vi tar upp i kommande avsnitt!

 

Skogskompis – Om diken

I skogen finns det många diken som gör att skogen växer bättre. Dessa behöver underhållas för att fungera. Det är dock väldigt viktigt att man gör detta på rätt sätt. Se senaste avsnittet av Skogskompis där Carl Johan Moberg pratar om diken och läs hela inlägget här.

 

Virkesbörsen i Hylte

Förra veckan var Virkesbörsen inbjuden av SEB Halland till Hylte där de anordnade en kväll för skogsägare. De ca 40 gästerna fick under kvällen, utöver höra om Virkesbörsen och vårt arbete med att skapa en effektiv och transparent marknad. Lyssna till Skogssällskapets Robert Karlsson och hur man kan bedriva ett viltanpassat skogsbruk, samt det senaste gällande finansmarknaden av Peter Mars, ränte- och valutahandlare på SEB.

 

Adam Aljaraidah gästföreläser i Örebro

Virkesbörsens VD Adam Aljaraidah besökte i veckan Handelskammaren i Mälardalen och gästföreläste i segmentet ”Nyfiken på” där han berättade om sig själv och hur han byggt upp Virkesbörsen.

 

Du kan läsa om detta på: https://handelskammarenmalardalen.se/2019/01/25/matmarknad-prisades-pa-promotionmorgon/

Skogsvårdstorget – Vad har hänt?

Efter att Virkesbörsen lanserade Skogsvårdstorget så har ett hundratal entreprenörer anslutit sig till tjänsten och markägarna har fått en ny kanal att ta in sina offerter på. Skogsvårdtorget är en naturlig utveckling av Virkesbörsens ekosystem och möjliggör för markägare att ta in offerter på diverse skogliga tjänster.

 

Virkespriskollen - Värdera ditt anbud!

Hur vet du egentligen att du får eller har fått rätt betalt för ditt virke? Virkesbörsen har nu lanserat en tjänst för markägare där dom kan skicka in sitt avslutade eller pågående anbud och få en ”second opinion” om det. Eftersom det säljs stora volymer virke på vår plattform, av både små och stora skogsägare, vi kontinuerligt pratar med hundratals virkesköpare och hjälper skogsägare att utvärdera sina virkesaffärer, kan vi hjälpa dig att inte behöva fundera mer över ditt virkespris.

Tjänsten kostar 499kr exkl moms.

Klicka här för att värdera din affär