None
Nyheter
Posted: 12 april 2019

Nyhetsbrev 12/4 - 19

Hej igen!

Mycket har hänt sen sist och nu befinner vi oss i mitten av april. Kan ni tänka er att det är påsk redan nästa vecka? Att tiden går fort är det bara att konstatera, men vi på Virkesbörsen arbetar för fullt och här är några av de nyheter vi vill lyfta fram sedan vårt förra nyhetsbrev:

Boka en kostnadsfri genomgång av Virkesbörsen

Är du fortfarande inte övertygad av Virkesbörsen? Tycker du att det känns krånligt och komplicerat? Nu erbjuder vi en kostandsfri genomgång av vår plattform som kan se via video- eller telefonsamtal.

Klicka på länken eller bilden för att komma till bokingsformuläret och fyll i vilken dag och tid som passar just dig!

Virkesbörsen besöker Spillkråkorna i småland på Ljungby Arena

I veckan så besökte Virkesbörsen Spillkråkorna i småland och höll en workshop i hur Virkesbörsen fungerar. Carl Johan Moberg och Per Hedberg var våra representanter och intresset var minst sagt stort. Carl Johan visade dels hur Virkesbörsens marknadsplats fungerade och körde en demo i hur en annons läggs upp och hur det går till när anbud lämnas, men hann även med att visa hur Skogsvårdstorget fungerar ifall man vill ta in offert på skogsvård. Frågorna var många och intresset var stort vilket alltid är extra roligt! Med på workshoppen fanns även Hans Thunander från KATAM som presenterade sin lösning för Spillkråkorna.

Virkesbörsen på Sweden Demo Day 2019

Den 4:e april så deltog Virkesbörsen på Sweden Demo Day 2019 som hölls på Stockholmsmässan och arrangeras av Tillväxtverket. Adam Aljaraidah, Per Hedberg och Johan Wachtmeister var på plats för att presentera Virkesbörsen för skogsägare, investerare och andra skogsintresserade. ”Intresset var väldigt stort och det är alltid lika roligt att svara på frågor kring vår plattform och vår tjänst som utgör grunden för omställningen till en hållbar bio-ekonomi” säger Adam Aljaraidah, VD på Virkesbörsen. Dagen bjöd på spännande möten och avslutades med en afterwork.

Skogsmingel på Clarion Sign

Tidningen Skogen anordnade den 5:e april ett skogsmingel på Clarion Sign i Stockholm. Detta är en del av Skogsnäringsveckan 2019. Virkesbörsen i form av Adam Aljaraidah, Carl Johan Moberg och Johan Wachtmeister deltog under kvällen. På scenen deltog Virkesbörsens VD Adam Aljaraidah i en paneldiskussion med både Anders Ahlberg moderator, Carina Håkansson från Skogsindustrierna, Joakim Larsson från SEB och David Persson från föreningen Skogen. Kvällen bjöd på spännande samtal och intressanta insikter.

Virkesstudion #8

I detta avsnitt så diskuterar Carl Johan Moberg och Per Hedberg det rådande läget på virkesmarknaden och trendspanar frammåt.

Skogskompis - Granbarkborre

Carl Johan tar återigen upp problematiken kring granbarkborren. Läs ett längre inlägg om det här