None
Nyheter
Posted: 14 december 2018

Nyhetsbrev 14/12 - 18

Hej igen!

Ett nytt format för att diskutera läget på virkesmarknaden, lyckade affärer och mycket annat i senaste nyhetsbrevet från Virkesbörsen!

Globala affärer i Virkesstudion

Du har väl inte missat att vi har lanserat ett nytt format – Virkesstudion! Här kommer vi att ta upp aktuella händelser på virkesmarknaden. I Första avsnittet diskuterade Carl Johan Moberg och Per Hedberg den senaste tidens globala affärer.

Sveriges största privata markägare väljer Virkesbörsen

Skanse Fastigheter med sin ägare Fredrik Skanse är Sveriges största privata markägare med ett innehav på ca 19 500 hektar. Under hösten har de gjort flera virkesaffärer genom att lägga upp annonser på Virkesbörsen. Totalt rör det sig om 5 poster som omfattar en totalvolym på ca 6300 m3fub.Tore Axelsson är anställd förvaltare och har 30 års erfarenhet av arbete med skog och affärer.

”Att få en sammanställning med bland annat bud och kommentarer från alla köpare innebär att vi kan göra informerade virkesaffärer och följa marknaden så vi kan planera för att sälja rätt skog vid rätt tid”

- Tore Axelsson, Skanse Fastigheter

Framtidsspan på Hendenlunda slott

Förra veckan arrangerade Agro Sörmland en skogsägardag på Hedenlunda slott. Medverkade gjorde bland annat Johan Freij från Danske Bank och vår egen Adam Aljaraidah. Välkommen Simon!

Simon Enström är Virkesbörsens senaste stjärnskott! Han jobbar som fullstack utvecklare vilket betyder att han underhåller och vidareutvecklar våra produkter.

 

Digitaliseringstema på skogsägarkväll

Tillsammans med Skira, LRF Konsult och SEB arrangerade Virkesbörsen en skogsägarkväll i Skara! Kvällen blev mycket lyckad och bjöd på spännande presentationer och diskussioner. 

 

Julgranstider

Snart är det jul och hög tid att hugga granen. I Sverige har vi sedan länge ställt en gran eller granris framför ytterdörren för att markera julfriden. Traditionen med att ta en gran kommer som så många andra trender inom skogsbruket från Tyskland. I senaste avsnittet av skogskompis får vi följa med Carl Johan Moberg ut i skogen på julgransjakt i skogen. Där delar han med sig av sina bästa tips för den som hugger en gran själv och för att den ska hålla länge.  Ta del av hela blogginlägget genom att klicka här.

Med detta önskar vi på Virkesbörsen en riktigt trevlig helg!