Tillbaka

Nyhetsbrev 16/11

None
Nyheter
Posted: 16 november 2018

Nyhetsbrev 16/11

Virkesbörsen på Märgträffen

Märkträffen är en näringslivsdag som arrangeras på SLU i Umeå för att studenter och bolag verksamma innom skogsindustrin ska kunna träffas och knyta kontakter. Virkesbörsen var självklart på plats förra veckan och passade på att träffa både studenter och branchkollegor. På bilden till vänster syns en av arrangörerna bakom Märgträffen tillsammans med Carl Johan Moberg från Virkesbörsen. På bilden till höger syns våra vänner från Södra, Holmen, LRF Konsult och Norra Skogsägarna. 

Framtidslabbet
Framtidslabbet är ett evenemang som arrangeras av Hushållningssällskapet. Under 24 timmar disskuteras de görna näringarnas framtid under olika former. Eventet har högt i tak och syftar till att ta fram ideer och väcka tankar kring framtiden. Virkebsörsens VD Adam Aljaraidah medverkade genom att hålla ett föredrag och svara på frågor från deltagarna. Resultatet från Framtidslabbet kommer att presenteras i ett senare skede i Hushållningssällskapets podcast Kunskapspodden. 

Goda resultat för SFV

Nu har Statens fastighetsverk avslutat de senaste affärerna som annonserats ut på Virkesbörsen. Kontrakten är signerade och Statens fastighetsverk kan se tillbaka på en lyckad affär med flera anbud från både kända och tidigare okända köpare. 

Tid för barn
Virkesbörsens Johan Wachtmeister kommer under en tid framöver att ägna sig åt annat än Virkesbörsen på heltid. Vi kommer därför att se något mindre av Johan framöver men det fina med en digital marknadsplats är ju att affärerna kommer att kunna fortgå som vanligt!

Välkommen på skogsdag!
Den 5e december bjuder Agro Sörmland in till seminarium på Hedenlunda Slott utanför Flen. Temat på seminariet är Framtidens Skogsbruk. På plats är givetvis Virkesbörsen men även Johan Freij från Danske Bank och representanter från Skogspartner, SEB, Skogsindustrierna och Skogsstyrelsen.

Anmäl dig till eventet genom att klicka här!
 

Trevlig helg!