None
Nyheter
Posted: 18 januari 2019

Nyhetsbrev 18/1 - 19

Hej Igen! 

Första nyhetsbrevet på året och vi börjar så klart året med att släppa helt nya tjänster för våra medlemmar. 

Virkesbörsen lanserar ny tjänst, Skogsvårdstorget

En digital offertförfrågningstjänst för skogsvård och skogliga tjänster. Virkesbörsen fortsätter därmed att utveckla sitt digitala ekosystem av tjänster för skogsägare, skogsbolag och nu även skogsentreprenörer. Skogsvårdstorget möjliggör för skogsentreprenörer att komma i direktkontakt med skogsägare och gör att skogsägare kan bedriva ett enklare och mer aktivt skogsbruk.

 När vi frågade våra medlemmar på Virkesbörsen vad de önskade för funktionalitet var svaret tydligt, skogsägare vill kunna ta in offerter på skogsvård och de skogliga tjänster som de önskar utföra.

Skogsvårdstorget https://www.virkesborsen.se/skogsvardstorget/ är en tjänst där skogsägare kan ta in offerter på den skogsvård de önskar. Skogsägare kan begära offert på allt från en rotpoststämpling, ny skogsbruksplan, skatt- och jurdiktjänster till plantering, dikesrensning, avverkning och skotning.

Det skapar bättre förutsättningar för skogsägare att bedriva ett aktivt skogsbruk och för virkesköpare att hitta nya skogsägare och skapa nya relationer samt bättre förutsättningar för skogsentreprenörer att hitta fler och potentiellt lönsammare uppdrag. 


Så här kommer det funka för skogsägare: 

Så här kommer det funka för skogsentrepenörer:
 

Skogsvårdstorget i Virkesstudion

Att konkurrensutsätta och sälja virke genom Virkesbörsen har man kunnat göra sedan vi lanserade vår plattform. Vi har under 2018 släppt tjänster som skogskompis, prisjämförelsen, virkespriskollen och skapa kontrakt. Men istället för att utveckla tjänster själva frågade vi er våra medlemmar vad ni vill ha för ny tjänst. Vi fick ca 848 svar från er och den ide som överlägset fick flest röster var ”En tjänst där skogsägare kan ta in offert på skogliga åtgärder och tjänster direkt från entreprenörerna” 

Därför lanserar vi nästa vecka vår tjänst ”Skogsvårdstorget” där du som skogsägare kan ta in offert på skogsvård och skogligatjänster direkt från kvalitetssäkrade skogsentreprenörer.  

I senaste avsnittet av Virkesstudion pratar vi om skogsvårdstorget och hur det funkar. Se avsnittet nedan. 

Media skriver om skogsvårdstorget
Nyheten om skogsvårdstorget slog stort i media och flera branschtidningar plockade upp vår stora nyhet. Bland annat skrev ATL, Land skogsbruk, Skogs supply och Skogsaktuellt. Nedan hittar ni länkar till de artiklar som skrevs om skogsvårdstorget.

ATL - https://www.atl.nu/skog/skogsvardstorget-ger-direktkontakt-med-entreprenoren/

Skogsaktuellt - https://www.skogsaktuellt.se/artikel/59069/virkesborsen-lanserar-offerttjanst-for-skogliga-tjanster.html

Skogen - https://www.skogen.se/nyheter/virkesborsen-formedlar-skogsvardstjanster

Land skogsbruks - https://www.landskogsbruk.se/skogsskotsel/ny-digital-tjanst-for-skogsvard/

Tio tips för en bättre virkesaffär

Tidningen skogsaktuellt intervjuade vår VD Adam, där han fick ge sina tio tips till en mer lönsam och effektiv virkesaffär. Så här skriver Skogsaktuellt: Det finns mycket att tänka på när man ska sälja virke då det ofta rör sig om en av livets största affärer. Skogsaktuellt har frågat Virkesbörsen som är en fristående digital marknadsplats för virke om deras bästa tips. 

Läs hela artikeln och få tipsen som genom att klicka på länken nedan. 

https://www.skogsaktuellt.se/artikel/58949/tio-tips-fr-en-bttre-virkesaffr.html

Göteborg Stad Väljer Virkesbörsen och berättar varför

Göteborg stad valde att sälja sitt leveransvirke på Virkesbörsen och i videon nedan berättar de varför de valde att använda Virkesbörsen. Se videon nedan: