None
Nyheter
Posted: 20 juni 2019

Nyhetsbrev 20/6 - 19

Hej,

Nyhetsbrevet som vi vanligtvis skickar ut på fredagar har uteblivit, anledningen till det är att vi befunnit oss på SkogElmia i Jönköping och SkogsNolia i Umeå. Där träffade vi skogsägare, branschfolk och andra skogsintresserade. Hela Virkesbörsen befann sig på mässorna och vi hade fullt upp från torsdag till lördag. Trots den intensiva värmen så höll vi humöret på topp och älskade verkligen att få träffa er och prata om skogen i allmänhet och virkesmarknaden i synnerhet.

Vi vill passa på att önska alla en glad midsommar!

Så här i sommartider kan det vara härligt att njuta av skogen medan man ägnar sig åt en avkopplande aktivitet. Kanske ett korsord? Virkesbörsens sommarkryss är ett lagom klurigt kryss med skogligt tema. Skriv ut krysset och lös det i hängmattan eller hammocken. Lycka till! Klicka här för att komma till vårt sommarkryss.

Virkesbörsens monter #585 på SkogsElmia

Så här såg det ut tidigt på torsdagsmorgonen när vår monter var riggad och personalen befann sig på plats. Den första dagen av SkogsElmia 2019 infann sig på Sveriges nationaldag och bjöd på ett strålande väder och 30 gradig värme. Under dagen besökte över 7300 personer mässan. Vår popcornmaskin gick minst sagt varm och vi serverade över 700 bägare till popcornsugna besökare. Vi älskade verkligen engagemanget från besökarna som kom fram till oss med nyfikna frågor och funderingar kring Virkesbörsen. Samtidigt fick vi även möjlighet att träffa många virkesköpare och inspektorer som använder Virkesbörsen vilket alltid är extra trevligt.

Livesändningar med Skogskompis

Vår egen Skogskompis, Carl Johan Moberg gjorde sitt bästa för att synas och verka under mässan. Dessutom hann han med att liveintervjua Lena Lundh från Handelsbanken Skog och Lantbruk, Marcus Månsson från Skogshögskolans studentkår samt Birgitta Sennerdal från tidningen Skogen. Intervjuerna återfinns på vår Facebooksida.

Klimatpanelen - Järvaveckan

Virkesbörsen VD Adam Aljaraidah var tillsammans med SLU Klimatpanel på Järvaveckan. Där diskuterades allt från hur vi ska få in fler duktiga unga till skogsindustrin till hur vi utnyttjar skogsråvaran på bästa sätt! Tack till SLU för en bra debatt!

Virkesbörsens monter #1033 på SkogsNolia

På SkogsNolia såg vår monter ut så här:
Vi befann oss på mässan under alla dagarna och delade i sedvanlig ordning ut både popcorn och flyers. Det är alltid roligt när så många skogsägare och branschmänniskor vill komma fram och diskutera med oss. SkogsNolia bjöd på många spännande möten och intressanta diskussioner där vi berättade om hur vi arbetar för både skogsägare och virkesköpare/inspektor för att skapa en effektiv och transparent virkesmarknad.

Rolig kuriosa från mässorna

Över 32 000 personer besökte SkogsElmia och SkogsNolia. Vi på Virkesbörsen serverade över 3000 muggar med popcorn till mässbesökarna, vi gjorde av med över 15kg popcornkärnor, 12 liter olja, 4kg salt och 600 liter färdigpoppade popcorn. Popcornmaskinen lyckades även hitta ett nytt hem då vi valde att sälja den till ett förmånligt mässpris under SkogsNolias sista dag.