None
Nyheter
Posted: 20 september 2019

Nyhetsbrev 20/9 - 19

Sista nyhetsbrevet för september. Vi på Virkesbörsen arbetar för fullt just nu och som ni såg i vårt tidigare utskick så kommer vi snart att släppa en uppdaterad version av vår hemsida. göra det enklare för dig som skogsägare att konkurrensutsätta ditt virke och biobränsle på Virkesbörsen.

Här är veckans nyheter:

 

Skogsbank

Har du någonsin varit i kontakt med en bank för att ta ett lån på din skog eller lantbruksfastighet? Vi håller just nu på att utveckla en tjänst för att du som låntagare skall få bättre ränta på dina lån. Vi skulle behöva komma i kontakt med just dig för att höra hur din upplevelse var när du hade kontakt med bankerna. Detta för att vi på bästa möjliga sätt skall utveckla vår tjänst så den skapar optimalt värde för våra användare! Klicka här så kontaktar vi dig!

Skogskompis - Värdering

Carl Johan Moberg träffade Gustaf Bernström på LRF Konsult och pratade om värdering av skogsfastigheter. Läs hela inlägget här.

Skogskompis - Danske Bank
Skogskompis besökte Danske Bank och träffade Johan Freij för att prata om läget på virkesmarknaden. Läs hela inlägget här.

Virkesprisindikatorn

Virkesprisindikatorn beräknas av Virkesbörsen och släpps den första veckan varje månad. Indikatorn beräknas genom att summera samtliga underliggande index procentuella förändring jämfört med föregående månad och addera värdet av Virkesprisindikatorn den föregående månaden.

Tillsammans med Virkesprisindikatorn publicerar Virkesbörsen också den senaste utvecklingen på några för skogsindustrin viktiga valutor. Tillsammans ger detta en god bild över den makroekonomiska utvecklingen som kan påverka utvecklingen på den svenska virkesmarknaden. Det hjälper både skogsägare och skogsindustriella aktörer att fatta mer välinformerade beslut.

Läs mer om virkesprisindikatorn här

Boka en genomgång av Virkesbörsen

Känner du dig osäker och behöver hjälp eller kanske bara vill veta mer om våra tjänster och hur det fungerar, tveka inte att boka in en genomgång idag! Det är helt kostnadsfritt och på dina villkor.

Klicka här för att komma till bokingsformuläret och fyll i vilken dag och tid som passar just dig.