Tillbaka

Nyhetsbrev 2/11

None
Posted: 2 november 2018

Nyhetsbrev 2/11

Hej igen!

Nya stora kunder, och en jämförande rapport som visar hur det går för Sveriges skogsindustri! Om detta och mer kan du läsa i senaste nyhetsbrevet från Virkesbörsen.

Statens Fastigehtsverk väljer Virkebörsen - igen!

Statens fastighetsverk  (SFV) är en av Sveriges största skogsförvaltare. Innan sommaren sålde de 9000 m3fub via Virkesbörsen, nu fördjupas sammarbetet. Denna gång är det 3 gallringar som lagts upp på Virkesbörsen.

 – Som statlig förvaltare är det viktigt med transparens i SFV:s affärer. Virkesbörsens öppna anbudsinbjudan och strukturerade budgivning borgar för en affärsmässig virkesförsäljning. Sedan hoppas vi så klart att få bra betalt för våra rotposter säger Lars Lodin, fastighetschef på SFV.

Affären med Statens Fastighetsverk har fått mycket uppmärksamhet i media. Läs mer artiklarna i Skogssverige på InternetSkogsaktuelltSkog-SupplyNTT WoodnetLand Skogsbruk och Nordisk skog genom att klicka på namnen. 

Virkesbörsens Kvartalsjämförelse

Vi på Virkesbörsen verkar för en mer transparent och effektiv virkesmarknad. Varje kvartal sammanställer vi därför en rapport som jämför hur det går för företag verksamma i skogsindustrin. I rapporten redovisas data som jämförs både på grupp och jämförbar produktnivå. Produktnivåerna är kategoriserade utifrån massavedskonsumenter, skogskooperativ/skogsägarföreningar, sågtimmerkonsumenter samt företag som äger skog och bedriver skogsskötsel.

Klicka här för att ladda hem rapporten!

Skogen och skatten

Att äga skog innebär att du är en företagare och behöver ha koll på räkenskaperna. Både för att göra rätt mot staten, men även för att du ska kunna planera din skatt och ekonomi på bästa sätt. I senaste avsnittet av Skogskompis träffar Virkesbörsens Carl Johan Moberg Gustaf Bernström från LRF Konsult. Gustaf reder ut vad som gäller för Skogskonto, Räntefördelning, Periodiseringsfond och Expansionsfond. 

Ta del av hela avsnittet eller kontakta skogskompis genom att klicka här!

Elmia Lantbruk

Elmia Lantbruk är en mässa för hela det svenska lantbruket som pågår under 3 dagar. Virkesbörsen var såklart på plats i Jönköping. Där fick vi träffa många intressanta personer inom den gröna näringen och höll seminarier tillsammans med bland annan SEB och Skira.

Med dessa ord önskar vi alla en riktigt fin helg!