None
Nyheter
Posted: 23 augusti 2019

Nyhetsbrev 23/8 - 19

Hej,

Sommaren börjar gå mot sitt slut och vi på Virkesbörsen har verkligen märkt av att saker och ting är tillbaka till det vanliga. Just nu går vi på fulltryck och det dyker upp massor av spännande annonser runt om i landet. Funderar du också på att avverka? Då har vi ett otroligt fint erbjudande som du kan läsa mer om, längre ned i nyhetsbrevet!

 

Gör din skogsägarvän glad - rekommendera Virkesbörsen och få en gåva!

Fler och fler skogsägare väljer att använda Virkesbörsen. Vi ser också att dom flesta skogsägare som väljer att använda Virkesbörsen oftast har blivit rekommenderad av en vän.
Gör som andra, rekommendera en av dina vänner som äger skog att också använda Virkesbörsen och få tillgång till vår upplåsta prisjämförelse i en månad. Om du går till vår prisjämförelse idag, så är företagsnamnen dolda, men genom att rekommendera en vän så låser du upp namnen och ser vilket bolag som betalar bäst i just din kommun! För varje vän du rekommenderar och som registrerar sig, får du en månads tillgång till prisjämförelsen. Klicka här för att komma till sidan!

 

Skogskompis – Interagro

Carl Johan Moberg (Skogskompis) träffade Pontus Svinhufvud på Interagro vid deras försöksyta på Svenska Jägarförbundet fastighet Öster Malma. Där har man vid en tallplantering gjort tre olika referensytor. På den första har man inte gjort några åtgärder för att skydda plantorna mot betning, på det andra har man sprutat med viltrepelent och på det tredje har man satt ett hägn. I klippet kan ni höra och se hur resultat blivit. Kolla extra på den drönarfilm vi har på området där man tydligt ser hur stor förödelsen kan bli om man inte vidtar åtgärder för att minska betestrycket.

Virkesstudion #15 - Tillbaka från sommaren

I veckans avsnitt av Virkesstudion så diskuterar Per Hedberg och Carl Johan Moberg i sedvanlig ordning vad som händer på Virkesmarknaden. Virkesstudion presenteras i samarbete med tidningen Skogen. Vad har hänt under sommaren och är virkespriserna på väg nedåt?

Skogsbank

Ränteläget fortsatt lågt och riksbanken är försiktiga med sin prognos detta gör att även skogsägare påverkas genom ränta på Skogskonton.
Nu sänker bankerna skogskonto räntan här kan du hitta och jämföra bankernas skogskontoränta

Virkesbörsens kvartalsjämförelse
Vi har i sedvanlig ordning släppt vår kvartalsjämförelse där vi går igenom hur det går för den svenska skogsindustrin. Är du intresserad att veta hur det går?
Du återfinner jämförelsen här

Bara 10 st premiumannonser kvar

I det förra nyhetsbrevet så annonserade vi ett begränsat antal guldannonser, nu finns det bara 10st kvar! Fortfarande först till kvarn som gäller för att få ta del av erbjudandet. Vi misstänker att dom kommer att försvinna snabbt.
Klicka här för ta del av erbjudandet!