None
Nyheter
Posted: 26 april 2019

Nyhetsbrev 26/4 - 19

Hej,

Nu har det blivit dags för ett nyhetsbrev igen. April lider mot sitt slut men det är redan sommarvarmt och torrt. Det är nog många skogsägare som hoppas på en blöt sommar. Här kommer några soliga  yheter från Virkesbörsen där det händer spännanda saker!

Här är veckans nyheter:

Virkesbörsen lanserar: Hitta Skogsbank

Vi har nu tillsammans med bankerna lanserat en ny tjänst som vi kallar "Hitta skogsbank" här kan du jämföra bankernas räntor på skogskonto men också klicka dig vidare till bankens hemsida för att se bankens erbjudande till dig som skogsägare! Klicka här för att komma till tjänsten!

– Vi vill göra det enklare att bedriva ett aktivt och lönsamt skogsbruk i Sverige, därför lanserar vi Hitta skogsbank. En tjänst som gör det barnsligt enkelt att jämföra olika bankers erbjudande mot skogsägare. Detta är ett naturligt steg för Virkesbörsen i vår strävan mot en mer transparent och effektiv virkesmarknad”

Du kan läsa mer om nyheten här och här.

Länsstyrelsen i Stockholm väljer Virkesbörsen

Länsstyrelsen i Stockholm har gett sitt förtroende för oss vilket vi är otroligt stolta och glada över. De har beslutat att använda sig av våra tjänster för sina virkesaffärer och skogsvårdsåtgärder i några av sina naturreservat. Ytterligare en typ av offentlig aktör som ser nyttan med öppenhet och transparens.

Virkesstudion #9 – Brexit och Vårbudget

I veckan avsnitt av Skogsstudion så diskuterar Carl Johan Moberg och Per Hedberg bland annat hur Englands utträde ur EU kan komma att påverka den svenska skogsindustrin. Ett annat aktuellt ämne handlar om hur mycket pengar och resurser som vårbudgeten 2019 öronmärkt till skogen. Givetvis så diskuteras även virkespriser!

Virkesbörsen på Techarenan 2019

Den 24:e april så anordnandes Techarenan summit 2019 på Stockholm Waterfront. Techarenan möjliggör för startupföretag att träffas och mingla med spännande investerare, personer och företag. Virkesbörsen befann sig på plats och representerades av båda grundarna, Per Hedberg och Adam Aljaraidah. Dagen bjöd på spännande möten och intresset för Virkesbörsen var stort.

Partille kommun på Virkesbörsen

Vi är glada att informera om att Partille kommun väljer att använda sig av Virkesbörsen. Partille kommun är den senaste kommunen som väljer sälja sitt virke digitalt på vår plattform och som ser nyttan med transparens och öppenhet vid sina virkesaffärer.