None
Market information
Posted: 29 november 2019

Nyhetsbrev 29/11 – 19

Hej,

Vintern står för dörren och det är mindre än en månad kvar till julafton, visst har 2019 gått rätt fort ändå? Många av oss går nog i tankarna att hugga sig en fin julgran inom den närmsta tiden också, vi vill därför passa på att tipsa om att se det senaste avsnittet av Skogskompis där Carl Johan Moberg går igenom vad som gäller när du ska hugga din gran. Samtidigt så rullar Virkesbörsen på som vanligt, men det är extra roligt att informera om att det nya annonsflödet som lanserades har tagits emot extremt väl. November blev en rekord månad för oss och vi får ständigt in nya annonser runt om i landet.

Går du också i tankar på att avverka och tänker på Virkesbörsen? Det gjorde Hans Orre också, han valde ändå att kontakta några virkesköpare i sitt område… Se vad som hände sen:

Ta inte oss på orden lyssna på våra kunder - Träffa Hans Orre.

Hans har en skogsfastighet utanför Ljusdal och skulle slutavverka och sälja ca 2800 m3fub. Han hade hört talas om och sett Virkesbörsen tidigare, med valde ändå att ringa några Virkesköpare i sitt köpområde och fick in anbud. Hade Hans glömt att fråga några fler Virkesköpare? Ja det hade han.

Vinst och förslut tänkte Hans, vad har jag att förlora på att kontakta Virkesbörsen? Ingenting!

Vi hjälpte Hans med annonsen och svarade på alla frågor från honom. Annonsen gick upp och anbuden började trilla in. Anbudet som Hans valde? Ja, det kom ju så klart på Virkesbörsen. Av vem? Jo av ett skogsbolag som Hans inte hade tänkt på och inte hade kontaktat.

Vad hade hänt om Hans inte hade använt Virkesbörsen? Jo han skulle gått miste om väldigt mycket pengar och inte fått rätt betalt för sitt virke.

Kolla alltid med oss först! Du lägger upp din annons, får in anbud och väljer själv om du vill sälja eller inte. Är du inte nöjd så har du fri prövningsrätt. Du är inte bunden att sälja, det kostar inget och du har ingenting att förlora.  Vill du också göra din bästa virkesaffär någonsin och vill att vi hjälper dig? Ring oss på 08-33 99 44 eller boka en genomgång här. Vill du själv lägga upp din annons kan du enkelt göra det här!

Virkesbörsen omnämns i en krönika från Anna Stjernström.

Den 22: a november så publicerades en krönika i Landskogsbruk av Anna Stjernström. Extra roligt att hon lyfter upp förändringen som sker på Virkesmarknaden. Läs hela krönikan här.

Skogskompis – Stoppa julgransplundringen

I det senaste avsnittet av Skogskompis så går Carl Johan Moberg igenom vad som gäller när du skall hugga en julgran. Läs inlägget här.

Så här skapar du din annons på Virkesbörsen

Du vet väl hur du använder det nya annonsflödet? Inte? Titta då på denna video för att se hur lätt det faktiskt är.

Virkesstudion #21 – Kompetensförsörjning

I det senaste avsnittet av Virkesstudion så diskuterar Carl Johan och Per kompetensförsörjningen inom branschen och vad som bör göras för att stärka upp intresset. Klicka här för att läsa inlägget.