Tillbaka

Nyhetsbrev 30/11

None
Nyheter
Posted: 30 november 2018

Nyhetsbrev 30/11

Hej igen!
 

Virkesbörsens ekosystem fortsätter att växa, rapport från senaste tidens evenemang och inbjudan till skogsevent. Detta och mycket annat får du i senaste nyhetsbrevet från Virkesbörsen.

Virkesbörsens ecosystem växer!

Virkesbörsen verkar för en effektiv och transparent virkesmaknad. Vi utvecklar ständigt våra befintliga och nya tjänster för att underlätta för våra användare. Nu har vi lanserat en ny vy i ”Mina Sidor" som gör det lättare att ha koll på dina affärer och navigera mellan våra tjänster. Klicka här för att komma till ”Mina sidor”!

Skogsbarometern

Svenska skogsägare har många anledningar att se ljust på framtiden. Virkespriserna ökar och sex av tio skogsägare skulle köpa mer skog om de hade en miljon att investera. Mer om detta kan du läsa i Skogsbarometern 2018, en rapport som ges ut av LRF Konsult, Swedbank och Sparbankerna. Läs hela rapporten genom att klicka här!

Presentation och caselösning på SLU

Under den senaste tiden har Virkesbörsen gästat både SLU i Uppsala och Linneuniversitetet. Carl Johan Moberg höll en interaktiv presentation i kursen Hållbart familjeskogsbruk på Linneuniversitet. På SLU höll Caroline Brander en gästföreläsning och caseövning. Båda dagarna bjöd på härliga disskussioner och fina presentationer från klocka och engagerade studenter!

Studentambassadör på Virkesbörsen

Carolina Berg Rustas är Virkesbörsens Studentambassadör som under höstterminen har hjälpt till med allt från att driva ett eget projekt på Virkesbörsen till att förmedla kontakter med univeristetsvärlden. Carolina är just nu i slutet av sin utbildning på Jägmästarprogrammet, en 5 årig universitetsutbildning inom skog. 

Välkommen på Skogsägarkväll i Skara!

Varmt välkommen på skogsägarkväll den 6e december. Vi bjuder på lättare förtäring och företagspresentationer från oss på Virkesbörsen, Skira, LRF Konsult och SEB. Anmäl dig genom att skicka ett mail till tomas.engdahl@lrfkonsult.se

Sista dagen för anmälan är idag, fredag!  

Julstämning på skogsevent

Skönsång, inspirerande presentationer och julstämmning. Detta bjöds deltagarna på när SEB bjöd in till skogsseminarium. På plats var självklart Virkesbörsen och även Houdini Sportswear och Fyrklövern.

Trevlig helg önskar vi på Vikresbörsen!