None
Nyheter
Posted: 6 september 2019

Nyhetsbrev 6/9 - 19

Hej,

Vi vill passa på att tacka alla smarta skogsägare där ute som valde att nyttja erbjudandet med sin guldannons. Responsen har varit enorm och dom sista kupongerna gick åt som smör i solsken. Under den gånga veckan har vi passat på att synas hos både SEB och Erik Penser Bank samt släppt vår egen virkesprisindikator. Mer om detta kan du läsa nedan.

Virkesstudion live från SEBs kontor på Stureplan.

Tisdagen den 3:e september så befann sig Carl Johan Moberg, Per Hedberg från Virkesbörsen, Bengt Ek från tidningen Skogen och Joakim Larsson från SEB på SEBs kontor på Stureplan i centrala Stockholm för ett frukost seminarium med tillsammans med skogsägare. Vi passade på att spela in ett avsnitt av Virkesstudion när vi var där och du återfinner avsnitt i sin helhet här.

Skogsägarkväll på Erik Penser Bank

Erik Penser Bank anordnande en skogsägarkväll där Argum och Virkesbörsen fick presentera sina tjänster till ett 20-tal skogsägare. Där kunde Virkesbörsen presentera för deras kunder och berätta om hur virkesbörsen kan effektivisera virkesförsäljningen och skapa en lönsammare virkesaffär.

Virkesbörsens virkesprisindikator

Virkesprisindikatorn beräknas av Virkesbörsen och släpps den första veckan varje månad. Indikatorn beräknas genom att summera samtliga underliggande index procentuella förändring jämfört med föregående månad och addera värdet av Virkesprisindikatorn den föregående månaden.

Tillsammans med Virkesprisindikatorn publicerar Virkesbörsen också den senaste utvecklingen på några för skogsindustrin viktiga valutor. Tillsammans ger detta en god bild över den makroekonomiska utvecklingen som kan påverka utvecklingen på den svenska virkesmarknaden. Det hjälper både skogsägare och skogsindustriella aktörer att fatta mer välinformerade beslut.

Läs mer om virkesprisindikatorn här

Gör din skogsägarvän glad - rekommendera Virkesbörsen och få en gåva!

Fler och fler skogsägare väljer att använda Virkesbörsen. Vi ser också att dom flesta skogsägare som väljer att använda Virkesbörsen oftast har blivit rekommenderad av en vän.
Gör som andra, rekommendera en av dina vänner som äger skog att också använda Virkesbörsen och få tillgång till vår upplåsta prisjämförelse i en månad. Om du går till vår prisjämförelse idag, så är företagsnamnen dolda, men genom att rekommendera en vän så låser du upp namnen och ser vilket bolag som betalar bäst i just din kommun! För varje vän du rekommenderar och som registrerar sig, får du en månads tillgång till prisjämförelsen. Klicka här för att komma till sidan!