Tillbaka

Nyhetsbrev #9

None
Posted: 6 juli 2018

Nyhetsbrev #9

Hej igen!

Nu är vi på Virkesbörsen hemkommna efter ett par intensiva dagar i Almedalen där vi knep en åtråvärd plats i slutfinalen av Serendipity Challenge. Förrutom detta har vi besökt Borgeby fältdagar och intervjuat flera intressanta personer. Läs mer nedan!

Virkesbörsen i Almedalen

Serendipity Challenge är en tävling för nyuppstartade bolag. Av 400 tävlande valdes 50 bolag ut för att åka till Almedalen och presentera sin idé ytteriliggare. Efter detta gick 7 bolag vidare till slutfinal och Virkesbörsen var ett av dem! Vi är otroligt stolta och glada över den fina placeringen. Vinnarna av tävlingen blev Kognity och Matsmart. 

Borgebyfältdagar

27e-28e juni arrangerades 20e upplagan av Borgeby fältdagar. Carl Johan Moberg var självklart på plats och agerade ambulerande reporter som intervjuade Joakim Larsson från SEB Skog, Felicia Bindekrans från Skira, och Gustaf Magnusson på Skånegårdar. 

Klicka här för att se intervjun med Joakim Larsson från SEB Skog

Klicka här för att se intervjun med Felicia Bindekrans från Skira

Klicka här för att se intervjun med Gustaf Magnusson på Skånegårdar

 

Södra stoppar skogsarbete

Den höga brandrisken i stora delar av landet har gjort att i stort sett allt skogsarbete i Södras verksamhetsområde står stilla. Än så länge är det oklart hur länge stoppet håller i sig, detta beror på hur vädret utvecklar sig.  Den som har ATL - premium kan läsa mer genom att klicka här.

Per Ohlsson debatterar om Virkesbörsen

I senaste numret av SKOGEN kunde man läsa en debattartikel skriven av jägmästaren Per Olsson. Debattartikeln var ett svar på en artikel i föregående upplaga av SKOGEN där Virkesbörsen beskrevs ur olika perspektiv. Per Olsson menar att ny teknik som rationaliserar virkeshandeln kommer både köpare och säljare till gagn och att det behövs en öppenhet för nya metoder. Läs artikeln genom att klicka här!

 

Med detta vill vi på Virkesbörsen önska er ett par fina dagar i solen.

Trevlig helg!