None
Nyheter
Posted: 5 mars 2018

Nyhetsbrev och Quiz

Hej igen,

under den senaste tiden har det hänt mycket på Virkesbörsen! Ingen har väl missat att vi tagit in 10 miljoner i Riskkapital från BackingMinds? Förutom detta skrevs det om Virkesbörsen i Danska Banks rapport Skog och ekonomi, vår VD Adam Aljaraidah har fått en fin utmärkelse av tidningen Veckans affärer, Svenska kyrkan har genomfört en lyckad affär tillsammans med oss och priserna på timmer och massaved har höjts. I den här månadens nyhetsbrev kan du läsa mer om detta. Vi kommer även att presentera vinnaren av Virkesbörsens omåttligt populära quiz om logotyper, eftersom quizet var så uppskattat har vi även satt ihop ett nytt quiz, denna gång om Sveriges kommuners slogans.

Virkesbörsen tar in 10 miljoner för fortsatt tillväxt
Sedan Virkesbörsen lanserade sin nya plattform för digital handel med virke har tillväxten varit långt över förväntan. Virkesbörsen tar in 10 miljoner kronor för att accelerera sin tillväxt och erbjuda skogsägare och virkesköpare en fortsatt unik marknadsplats. Bakom investeringen står riskkapitalbolaget BackingMinds som grundats av e-handelsprofilerna Susanne Najafi och Sara Wimmercranz. Klicka här för att läsa mer

Virkesbörsens VD utsedd till en av Sveriges supertalanger
Tidningen Veckans Affärer utser varje år 101 supertalanger i Sverige. I år har vår VD, Adam Aljaraidah 26, blivit utsedd till en av supertalangerna. Kriterier för att få hamna på listan är bland annat driv, talang, kunskaper och förmåga. Teamet på Virkesbörsen är givetvis extra stolta över denna utmärkelse. Läs mer på: https://www.va.se/nyheter/2018/01/29/sveriges-101-supertalanger-2018--entreprenorer/

Så gick det för Svenska kyrkan - Växsjö stift
Svenska Kyrkan valde virkesbörsen som en av sina säljkanaler för att sälja sina virkesposter i början av året. I samband med detta annonserade Svenska kyrkan - Växjö stift ut ca 40 000 m3fub.

Genom att använda Virkesbörsen kunde Växjö stift nå oväntade resultat:

- De kom i kontakt med fler köpare än vanligt
- De fick fler anbud än vanligt på sina virkesposter
- Lyckades höja priset jämfört med senaste försäljningen med mer än 5%
- Köpare från hela Sverige lämnade anbud

”Självklart kommer vi använda Virkesbörsen igen. Det var ett mycket bra samarbete och vi fick mycket bättre resultat än vad vi hade förväntat oss”

Höjda priser på timmer och massaved!
Nu höjs priserna på timmer och massaved! Två svenska skogsbolag inför nya priser som börjar gälla redan idag. Missa ingen prishöjning ta in anbud på Virkesbörsen idag!

Läs mer på: http://www.atl.nu/skog/foreningarna-hojer-virkespriserna/

Virkesbörsen i Danske Banks rapport Skog och ekonomi
I årets första nummer av Danske Banks rapport Skog & Ekonomi beskrivs virkesmarknaden som en glödhet industri. Den globala konsumtionen av trävaror är högre än någonsin och priset på barrsulfatmassa har nått nya rekordnivåer. I takt med att priserna stiger blir det också viktigare att säkerställa att man får rätt pris vid en försäljning av virke. I rapporten beskrivs en digitalisering av virkesmarknaden som en potentiell lösning på detta problem och en naturlig utveckling av industrin. Virkesbörsen omskrivs i rapporten som en ny marknadsplats för virke där digital handel möjliggjorts. Klicka här för att läsa mer

Virkesbörsens quiz
Virkesbörsen tar in annonser och anbud från hela Sverige. Vi vill ge alla en möjlighet att göra en lönsam virkesaffär och verkar för en transparent virkesmarknad där köpare och säljare enkelt ska kunna komma i kontakt oavsett vart de befinner sig geografiskt.

Nu har vi skapat ett quiz som går ut på att matcha kommuner med kommunslogans, testa dina kunskaper och tävla om väldoftande priser! Sist men inte minst så ska vinnaren från quizet presenteras. Denna gång blev det Mattias Wikberg från Glommersträsk.

Länk till quizen hittar du här: https://goo.gl/forms/O76JVTKl78jsMoxu1