None
Posted: 14 september 2018

Virkesbörsens Nyhetsbrev 14/9 - 18

Göteborgs stad väljer Virkesbörsen

Allt fler stora skogsägare väljer att annonsera ut sitt virke via Virkesbörsen. Senaste tillskottet är Göteborgs Stad som nu valt att lägga upp 3 poster motsvarande 61ha. Posterna består av 3 gallringar leveransvirke med gran, tall och björk. 

”Att som offentlig markägare upphandla vår virkesaffär på Virkesbörsen är en självklarhet för att få en transparent budgivning och samtidigt säkerställa att våra mål med att förvalta skogen nås”

Xavier de Maupeou, Enhetschef mark- och skogsförvaltningen

Lämna anbud och läs mer om annonserna genom att klicka här eller lägg upp din egen annons här!

Sammarbetet med Svenska kyrkans stift fördjupas

I våras valde Växjö stift att använda Virkesbörsen som en av sina kanaler vid en virkesförsälning. Sedan dess har Göteborgs, Linköpings och Strängnäs stift valt att följa efter och även de använda Virkesbörsen. I Svenska kyrkans rapport om prästlönetillgångarna gick att läsa om "En ny börs för traditionella affärer". Läs hela rapporten här.

Nu väljer Växjö stift att fördjupa sammarbetet med Virkesbörsen ytterligare och annonserar ut 17 rotposter i Kronoberg, Jönköping och Kalmar.

 Virkesbörsen kvartalsjämförelse Q2

Flera av de stora skogsbolagen släpper varje kvartal finansiella rapporter där man kan läsa hur det går för bolagen. Genom att sammanställa dessa och jämföra resultat på grupp och jämförbar produktnivå har Virkesbörsen tagit fram en rapport som ger en överblick av hur det går för skogsindustrin i stort. Läs hela rapporen genom att klicka här.

Virkesbörsens VD kammar hem pris från H.M. Konung Carl XVI Gustaf

Virkesbörsens VD, Adam Aljaraidah, kammade hem priset som "Årets Unga Pionjär" i Stockholm från H.M. Konung Karl XVI Gustaf. Vi är förstås riktigt stolta över Adam och önskar honom stort lycka till i den stora finalen som ska hållas på slottet. Läs mer om priser och de nominerade genom att klicka här.

Virkesbörsen på Mittia: Gård och skog

Mittia: gård och skog är en mässa i Ljusdal som arrangeras vartannat år. Virkesbörsen var förstås plats under årets upplaga och fick där samtala med mängder av skogsägare och andra företag verksamma inom skogsbranchen. Stort tack till alla som kom förbi!