fbpx
Alla nyheter / Skogskompis / Skogskompis – Skogsb...

Skogskompis – Skogsbruk i Västra Jämtland

I Skogskompis har vi försökt att göra nedslag i olika delar i Sverige och världen för att prata och titta på skogsbruk. Denna gång tar vi oss till Västra Jämtland och norr om Kallsjön. En plats med magnifik utsikt över Åreskutan och andra fjälltoppar. Givetvis även skog, och i dessa delar av Jämtland är det främst granskog som gäller. 

 

Här träffar vi Håkan Bergstedt från företaget MittNorr Skog och Fastighet AB. MittNorr jobbar med just skogsförvaltning och olika konsultationsuppdrag inom skogen. Mer om dom i ett kommande avsnitt av Skogskompis.

 

Men i detta avsnitt får vi följa med Håkan ut på en planering av en avverkning hos en kund. Att åka skoter ut till skogen är för en som är van vid sydsvensk skogsbruk en upplevelse. Och samtidigt en utmaning att köra snöskoter i ca 1 meter snö.

 

I detta avsnitt kan ni höra Håkan berätta mer om vad man behöver tänka på, både gällande tillgänglighet och andra praktiska saker som avverkningen och återbeskogningen. Men även hur virkesflödet är i denna del av landet.

Prenumerera på vårt marknadsbrev!

Tack! Vi hör av oss snart

Tack för din ansökan! Vi återkommar så snabbt vi kan