fbpx
Alla nyheter / Virkesstudion / Virkesstudion #73 ...

Virkesstudion #73 – Vi-skogen och julgransjakt

I detta avsnitt av Virkesstudion tar vi upp den nergång vi ser i Virkesprisindikatorn och var marknaden kan tänkas vara på väg.


Vi blickar även långt utanför Sverige och kopplar upp oss med VI-skogen som i östra Afrika bedriver agroforestry, dvs att man odlar träd för fiber, mat och bränsle tillsammans med grödor under. Skogen och träden är mycket viktiga för att man ska kunna leva och verka ute på landsbygden även i dessa länder. Lyssna till den intervju vi gjorde på länk med Matilda Palm och Wangu Mutua. Bitvis är ljudet lite dåligt och vi hoppas på överseende med detta.

 

Många är det säkert som just nu i denna stund är på jakt efter den perfekta julgranen. Vi tog oss ett samtal med Tor Nylinder på Ludvig & Co, som inte bara är export på frågor rörande skogsbruk utan även just julgranen. Få lite tips på hur man tar hand om granen och hör mer om den näringsverksamhet som faktiskt julgranar och pyntegrönt är.

 

Har du frågor, synpunkter eller förslag på ämnen vi borde ta upp i Virkesstudion? Tveka då inte att höra av sig till oss på virkesstudion@virkesborsen.se

Prenumerera på vårt marknadsbrev!

Tack! Vi hör av oss snart

Tack för din ansökan! Vi återkommar så snabbt vi kan