fbpx
Alla nyheter / Förändrade virkespriser / Kommun för kommun – ...

Så förändrades virkespriserna i februari 2022 – kommun för kommun

Hur förändrades virkespriserna under februari månad?

Massavedspriserna fortsätter att förbli oförändrade, så även under februari månad. Däremot så kan skogsägare i Norrland tacka Holmen för prisförändringen på sågtimmer. Det är nämligen Holmen som ligger bakom denna prishöjning under februari månad.

 

OBS! Vi på Virkesbörsen får nästan dagligen frågor angående att vissa bolag inte uppdaterat sina prislistor på länge. Detta är självklart någonting vi också har noterat, men vi vill passa på att ge en liten förklaring kring detta. Många av bolagen må ha en daterad prislista, men det betyder inte att dom inte betalar för sig. Det blir allt vanligare med högre premier och tillägg vid affärer. Därför är det extra viktigt att verkligen jämföra och se till så att du som skogsägare får rätt betalt för ditt virke.

 

Utöver detta vill Virkesbörsen även informera alla skogsägare i Uppland om att vi just nu ser väldigt höga priser där från flera aktörer. Detta knyter ann till texten ovanför. Även om inte prislistorna eller kartan har blivit uppdaterad, så ser vi att priserna på affärer i Uppland är på rekordnivåer. Är du skogsägare i Uppland och går i säljtankar? Då tycker vi att du ska höra av dig till oss omedelbart!

 

I Virkesbörsen prisjämförelse ser du alltid aktuella grundpriser på virke i just din kommun, per trädslag, kvalité, sortiment och mycket mer. Nedan hittar du listan hur virkespriserna förändrades den senaste månaden. Se efter själv hur just priset ser ut i din kommun!

 

Utvecklingen skiljer sig mycket åt mellan olika köpare och en klok skogsägare konkurrensutsätter alltid sitt virke.

 

Här kan du läsa hela listan, kommun för kommun, om hur virkespriserna förändrats i just din kommun.

Prenumerera på vårt marknadsbrev!

Tack! Vi hör av oss snart

Tack för din ansökan! Vi återkommar så snabbt vi kan