fbpx
Alla nyheter / Marknadsinformation / Nyhetsbrev 2020-04-2...

Nyhetsbrev 2020-04-24

Sista nyhetsbrevet för denna månad och vi har strålande nyheter mitt i Coronakrisen. Under veckan (v17) så har Virkesbörsen tillsammans med både Danske Bank och SEB anordnat digitala skogsägarkvällar som möjliggjort för skogsägare runt om i landet att delta. Utöver detta har vi också publicerat ett avsnitt av Virkesstudion tillsammans med Ludvig & Co.

 

Succé för digitala skogsägarkvällar med Danske Bank och SEB

Under veckan (v17) så har både Danske Bank och SEB tillsammans med Virkesbörsen anordnat digitala skogsägarträffar. Eventen i fråga har varit livesändningar på YouTube där skogsägare fått möjligheten att delta på ett säkert avstånd. Då vi befinner oss i väldigt knepiga och osäkra tider så har vi valt att använda digitala hjälpmedel för att komma varandra närmre. Samtidigt möjliggörs nya sätt att kommunicera viktig och relevant information om det rådande läget till Sveriges skogsägare.

 

Vi kan med facit på hand säga att vi är otroligt stolta och glada över det enorma engagemanget som vi sett från er! Detta har varit ett extremt effektivt och framförallt roligt sätt att komma närmre varandra än tidigare. Genom att flytta det fysiska rummet till webben möjliggör detta också för att så många som möjligt får en chans att delta. Råkade du missa något av eventen? Det gör ingenting, då båda finns sparade och tillgängliga här under.

 

2020-04-21 Danske Bank

 

Under tisdagen när vi körde tillsammans med Danske Bank så medverkade Johan Freij, Maria Landeborn, Eva Wall och Erik Backman. Från Virkesbörsen medverkade Adam Aljaraidah, Per Hedberg och Carl Johan Moberg. Tillsammans med Danske Bank så pratade vi om det rådande marknadsläget, hur det kan påverka dig som skogsägare men också vilka hjälpmedel som finns tillgänglig för att skapa så bra förutsättningar som möjligt.

 

Klicka här om du missade skogsägarkvällen med Danske Bank

 

2020-04-22 SEB

Dagen efter (Onsdag) så anordnade vi en till Digital Skogsägarkväll tillsammans med SEB. Representanter från SEB var Joakim Larsson och Jens Magnusson. Likt föregående kväll så diskuterades det nuvarande marknadsläget och hur banken i fråga kan hjälpa dig som skogsägare, men även hur du bäst har koll på marknaden.

 

Klicka här om du missade skogsägarkvällen med SEB

 

Digital Skogsägarkväll med Landshypotek den 4:e maj kl 19:00

Den 4:e maj kl 19:00 så kommer Virkesbörsen tillsammans med Landshypotek att anordna en digital skogsägarkväll. Representanter från Landshypotek är Åke Källström och Niklas Ringborg. Har du frågor eller funderingar? Vill du fråga någon av experterna på Virkesbörsen eller från Landshypotek? Då tycker vi att du ska anmäla dig! Detta gör du enklast här!

 

 

Förändrade Virkespriser

I dessa tider är det viktigt att hålla koll på virkesmarknaden och se vad som händer med virkespriset i din kommun. Nu sjunker virkespriserna, se hur förändringen ser ut i din kommun.

Klicka här för att gå till vår prisjämförelse

 

 

Virkesprisindikatorn – mars 2020

Du har väl inte missat Virkesprisindikatorn för mars månad?

Virkesprisindikatorn rasade nedåt under mars som en följd av den pågående Corona-krisen. Socialt avståndstagande har fått ekonomier att frysa till is och arbetslösheten ökar i en mycket snabb takt. Effekterna blir nu väldigt tydliga även för de skogsindustriella produkterna som normalt ligger senare i den ekonomiska cykeln jämfört med exempelvis tjänstesektorn. Det är nu mycket sannolikt att vi kommer att få se sjunkande virkespriser. Bakom nedgången i Virkesprisindikatorn ligger en bred och dramatisk nedgång av de underliggande indikatorerna.

Virkesprisindikatorn rasade från 100,86 i februari till 99,98 i mars. Det är den enskilt största månatliga nedgången någonsin för Virkesprisindikatorn*

Klicka här för att läsa mer:

 

Virkesstudion och Skogskompis

 

 

I det senaste avsnittet av Virkesstudion så träffade vi Per Skargren på Ludvig & Co. Hur agerar Ludvig & co kunder på Coronakrisen? Vad är det som man nu som företagare behöver hjälp nu och vad är det vanligaste frågorna som ställs till revisorer och jurister? Detta är några av delarna som tas upp och diskuteras tillsammans med Per Hedberg.

 

 

Skogskompis (Carl Johan Moberg) passade på att besöka Skogsstyrelsen och se hur de jobbar mot granbarkborrarna. Här träffade vi Jenny Morgansson som är bitr. projektledare för Stoppa borrarna och vara med på tömning av en av mätstationerna strax utanför Svenljunga.

Prenumerera på vårt marknadsbrev!

Tack! Vi hör av oss snart

Tack för din ansökan! Vi återkommar så snabbt vi kan