fbpx
Alla nyheter / Marknadsinformation / Nyhetsbrev 2020-02-2...

Nyhetsbrev 2020-02-28

Det är extremt blött ute i markerna och det varnas för höga vattennivåer, skogsägare med bra tjällossningstrakter har mycket att vinna på rådande marknadsläge – så håll dig uppdaterad! Här kommer ett nyhetsbrev från Virkesbörsen.   Lycklig vinnare i Husqvarna och Virkesbörsens motorsågstävling.   Intresset för att tävla om motorsågen var väldigt stort och responsen från er också, tack! Under måndagen den 17:e så var det dags att dra en vinnare och den här gången blev en skogsägare i Värmland vår lyckliga vinnare, nämligen Hans Peterson från Långserud. Snabbfakta om Hans: Vem är du? Mitt namn är Hans Petersson, 44 år gammal. Vad jobbar du med? Jag är mjölkbonde på Värmlandsmejerier. Vad ska du använda din nya motorsåg till? Min gamla gick precis sönder, så det var tur att jag vann en ny (skratt). Den ska jag använda i min egen skog för att gallra och till vindfällen. Vad har du för tips till andra skogsägare? Att besöka sin skog fysiskt för att bilda sig en egen uppfattning om vad som behöver göras. Hans vann HUSQVARNA 550 XP® G Mark II Grattis Hans!   Virkesstudion #26 – Besök på tidningen Skogens nya kontor
I det senaste avsnittet så har Per och Carl Johan begett sig till globen-området för att träffa tidningen Skogen och spela in ett avsnitt av Virkesstudion tillsammans med Skogens chefredaktör Bengt Ek. Klicka här för att komma till inlägget.   Skogskväll på Mariestadsortens Driftledarklubbs   Intresset för Virkesbörsen är stort bland skogs och lantbrukare. I veckan var Carl Johan och besökte Mariestads ortensdriftledarklubb. Under kvällen pratade vi skog, virke och digitala affärer, och självklart om hur virkesbörsen fungerar. Under kvällen pratade även Skira som är en marknadsplats för spannmål och andra varor från skogen. Deras Matilda Von Rosen höll i deras presentation.   Anders Olsson – ytterligare en nöjd kund!
Möt Anders Olsson, en privat skogsägare i Östergötland och Småland. ”Jag tycker Virkesbörsen är fantastiskt eftersom de är ny teknik och rör om i grytan”   Virkesbörsens Kvartalsjämförelse Q4 och helår 2019 I sedvanlig ordning släpper Virkesbörsen sin kvartalsrapport och denna gång handlar det om Q4 och helåret 2019. Hur har det gått för dom svenska skogsbolagen egentligen? Klicka här för att läsa!  Skogssverige – februari 2020 Hur använder Sveriges skogsägare Virkesbörsen egentligen? Här har vi samlat lite kuriosa över hur användningen såg ut under februari månad 2020.

Prenumerera på vårt marknadsbrev!

Tack! Vi hör av oss snart

Tack för din ansökan! Vi återkommar så snabbt vi kan