fbpx
Alla nyheter / Nyheter / När ska man sälja vi...

Vilken månad bör man sälja virke?

På Virkesbörsen kan du som skogsägare helt gratis konkurrensutsätta ditt virke, nå ut till alla potentiella köpare och därmed säkerställa rätt virkespris. Som skogsägare lägger du ut din annons med din gallring eller slutavverkning och får sedan anbud av alla intresserade köpare.

 

Efter att tusentals affärer har avslutats på Virkesbörsen har vi lärt oss och samlat väldigt mycket data och kunskap om när du som skogsägare säljer virke med bäst resultat. När du lägger ut din annons på Virkesbörsen rekommenderar vi alltid att din annons ligger ute i minst 3-4 veckor. Detta för att så många virkesköpare som möjligt ska hinna kolla på ditt virke. Men när bör du lägga upp ditt virke på Virkesbörsen och när är det mindre bra? Här kommer våra rekommendationer.

 

Q1 – Virkesbörsens rekommendation under Q1 är att ha en annons uppe nån gång mellan 15/1-30/3. Efter julledighet men innan påsken. Många virkesköpare kommer tillbaka efter julledigheten i mitten av januari. Då har man också planerat inköpen och mål för året. Vilket innebär att de ofta är väldigt köpsugna.

 

Q2 – Virkesbörsens rekommendation under Q2 är att ha en annons uppe nån gång mellan 1/4-15/6. Många virkesköpare går på semester veckan efter midsommar och många virkesköpare slutar att köpa efter det. Vill man hinna stänga sin affär innan sommaren är mitten på juni en bra sista anbudsdag!

 

Q3 – Virkesbörsens rekommendation är att under Q3 är att ha en annons uppe nån gång mellan 15/8-30/9. Under juli sker väldigt få virkesköp, nästan inga virkesköpare jobbar utan är på semester. För flest anbud och bra virkespriser lägg ut din annons efter 15/8.

 

Q4 – Virkesbörsens rekommendation är att under Q4 är att ha en annons uppe nån gång mellan 1/10-15/12. Många virkesköpare går på semester och avslutar mycket av året efter 15 dec. För flest anbud och bra virkespris är 1/10-15/12 det mest optimala.

 

Vi befinner oss just i Q2 och vi rekommenderar därför att om du skall sälja virke innan sommaren. Att du inom den närmaste veckan lägger upp din annons genom att klicka på knappen nedan eller kontaktar oss om du vill ha hjälp med din annons.

 

Du kontaktar oss enklast genom att ringa till 08-33 99 44 eller chattar med oss eller mailar till info@virkesborsen.se

Prenumerera på vårt marknadsbrev!

Tack! Vi hör av oss snart

Tack för din ansökan! Vi återkommar så snabbt vi kan