fbpx
Alla nyheter / Skogskompis / Skogskompis – ...

Skogskompis – Ekopark Omberg

Denna vecka besöker Skogskompis Ekopark Omberg och där vi träffade Louise Åkerstedt och Christer Samuelsson som företrädde markägaren Sveaskog.

 

Ekopark Omberg ligger vid Vätterns östra strand med milsvid utsikt både över Vättern men även över Östgöta-slätten. Omberg är Sveaskog första ekopark, och 1 av totalt 37 st runt om i landet. Det som kännetecknar en ekopark är att det är stora sammanhängande landområden, med höga naturvärden och möjligheter till rekreation. Och detta finns det verkligen gott om på Omberg.

 

Rent Skogligt håller man på med en omställning från en hög andel granskog till mer löv. Man planterar ek och björk. Dock finns det magnifika granbestånd som ska behållas och skapar verkligen en typisk John Bauer skog. Där rekreation går först i brukandet av dessa skogar.

 

När man väl gör ett besök på Omberg så får man självklart inte missa alla fina utsikter, men ett tips är också att besöka Sveriges största gran men en höjd på ca 40,8 m och en volym på ca 24,8 m3sk!
Att i dessa tider ta sig en tur ut i skogen och njuta av frisk luft och våren kan verkligen vara en bra aktivitet och då kan Ekopark Omberg vara väl värt att besöka.

Prenumerera på vårt marknadsbrev!

Tack! Vi hör av oss snart

Tack för din ansökan! Vi återkommar så snabbt vi kan