fbpx
Alla nyheter / Skogskompis / Skogskompis – ...

Skogskompis – Skogsentreprenörerna

Skogsentreprenörerna är en förening för professionella företagare inom skogsbruket, tillsammans driver de och utvecklar medlemmarnas verksamheter och skapa bra förutsättningar för branschen. Detta genom att erbjuda rådgivning, stöd och utbildning till sina anslutna företag. De ser även till att PEFC-certifiera flera av sina medlemmar.

 

Utöver dessa frågor jobbar man även med att ta fram avtalsmallar när Skogsentreprenörerna skriver avtal med uppdragsgivarna. Detta för att få en balans mellan rättigheter och skyldigheter som syftar till att uppnå en ekonomiskt optimal riskfördelning mellan parterna.

 

För ca 10 år sedan kom ABSE 09, men i och med den torra sommaren 2018, med högbrandrisk och långa stillestånd för entreprenörerna såg man ett behov av en översyn, och därför har man nu i dagarna lanserat ABSE 20. Som är en revidering på ABSE 09, men man har förtydligat vad som gäller vid just stillestånd och liknande.

 

I den kommitté som arbetar med ASPE återfinns flera av de svenska skogsbolagen, som tillsammans utvecklar de med Skogsentreprenörerna. Bland annat AB Karl Hedin, Billerud-Korsnäs, Moelven, Holmen, Skogssällskapet, Sveaskog, SLU, Svensk skogsservice, Skogforsk, Bröderna Nilsson Skogsentreprenad.

 

Här kan du läsa mer om ABSE-kommittén

Och i klippet kan du höra vår intervju med Skogsentreprenörernas ordförande Kolbjörn Kindströmer.

Prenumerera på vårt marknadsbrev!

Tack! Vi hör av oss snart

Tack för din ansökan! Vi återkommar så snabbt vi kan