fbpx
Alla nyheter / Skogskompis / Skogskompis – ...

Skogskompis – Skogspartner

Att ha en professionell och oberoende rådgivare är ett bra första steg för att utveckla sitt skogsbruk. En partner som ser till ditt ägandes helhet och vill att du ska bli nöjd och att skogen utvecklas på det sätt som du vill. I dagens Skogssverige är utbudet av rådgivare som sätter skogens utvecklingspotential före virkesaffären inte speciellt sort. Men vi har träffat Skogspartner, som har sitt säte i Borås. Och förutom kvalificerad rådgivning om och kring ditt skogsägande är de en av de större aktörerna som gör skogsbruksplaner.

 

I detta avsnitt av Skogskompis får vi träffa Skogspartners VD och grundare, Tobias Barrstrand. Han berättar dels om företaget dels om deras tjänst, Skogsanalys. Som är ett transparent verktyg som visar hur skogen ser ut idag och hur den kan se ut om 30 år, beroende på hur man sköter den. Tre olika skötselprogram med olika omloppstider simuleras och visualiseras som olika scenarier. Beräkningarna anpassas efter skogsägarens förutsättningar och individuell handlingsplan skräddarsys.

 

Vi träffar även Mikael Nord som är produktionsledare. Mikael går igenom hur man dels gör digitala förarbeten inne på kontoret innan man går ut i skogen och hur man samlar in uppgifter i skogen. Genom att kombinera den digitala världen med kraftfulla verktyg och skoglig kunskap resulterar i detta fall till en digital produkt d.v.s. din skogsbruksplan.

 

Vill du veta mer om Skogspartner, kolla dels på detta avsnitt av Skogskompis, men även på www.skogspartner.se

Prenumerera på vårt marknadsbrev!

Tack! Vi hör av oss snart

Tack för din ansökan! Vi återkommar så snabbt vi kan