fbpx
Alla nyheter / Skogskompis / Skogskompis – ...

Skogskompis – Röjning

Att inventera röjskog är inte alltid det enklaste eller roligaste man kan göra som skogsägare. Det är tätt, risigt och svårt att veta var man egentligen är någonstans.
I detta avsnitt av Skogskompis besöker vi en ungskog som planterades för 12 år sedan i dyningarna efter stormen Gudrun. Vid första anblick när men tittar på beståndet från vägen är det tätt och ett ganska stort röjningsbehov.

 

Men för att ta reda på hur det egentligen står till med denna fråga skicka vi upp vår drönare. Här ser vi att beståndet är betydligt luckigare än vi trodde, mer inslag av självföryngrad tall och ganska mycket löv. Vi ser också att det finns goda förutsättningar till att skapa foder till de vilda djuren, detta genom att gynna RASE (Rönn, asp, sälg och ek).

 

Med drönaren kan vi snabbt och enkelt få en exakt bild på hur ett bestånd ser ut och vad man behöver göra. Utöver själva träden ser man även blötmarker och andra vattenstråk som är bra att ha koll på.
Och att som röjare få en film på det bestånd man ska gå igenom ger goda förutsättningar till ett effektivt och bra arbete.

 

Sist men inte minst, glöm inte att skicka upp drönare efter genomförd röjning så du ser det färdiga resultat. Jag kan lova att det spar både tid och energi att slippa gå genom ett nyröjt bestånd.

Prenumerera på vårt marknadsbrev!

Tack! Vi hör av oss snart

Tack för din ansökan! Vi återkommar så snabbt vi kan