fbpx
Alla nyheter / Virkesstudion / Virkesstudion #32 ...

Virkesstudion #32 – Skoglig arbetskraft

Virkesstudion fortsätter att spelas in via länk i dessa svåra tider. Överraskande nog så har det fungerat betydligt bättre än förväntat vilket inte minst avspeglat sig då vi anordnat två digitala skogsägarkvällar tillsammans med Danske Bank och SEB. Vi fick in över 2000 visningar på dessa event och en överväldigade feedback från deltagarna.

 

Beredskapslyft kan delas in i 4 kategorier. Vård, skola, omsorg och skog. Per har haft möjlighet att tala med Håkan Buskhe som är VD på FAM för att tala med om beredskapslyftet inom skogen. Håkan berättar om hur FAM jobbar med sin skogliga portfölj och hur beredskapslyftet inom den skogliga sektorn kan hjälpa till att täcka upp bland annat planteringsbehovet under dessa svåra tider. Om inga åtgärder görs så kommer det få konsekvenser på sikt, då skogen är långsiktig. Samtidigt belyser Håkan vikten av att få de skogliga företagen att nå ut och informera om möjligheterna att jobba inom skogen i ett mycket tidigare skede.

 

Utöver en intervju med Håkan så har även Carl Johan Moberg haft möjligheten att intervjua Joakim Gustavsson på Svensk skogsservice som är med ut bedriver utbildningar kopplade till beredskapslyftet inom skogen tillsammans med FAM. Detta sker tillsammans med Dalslands skogsskola.
Denna utbildning ämnar hjälpa personer med funktionsvariation och nyanmälda medborgare som tappat sina jobb till följd av coronapandemin att ställa om deras jobb och bli skogsplantörer. Det är av yttersta vikt att komma igång med både plantering och röjning i ett så tidigt skede som möjligt för att inte tappa fart, då detta kan få långtgående konsekvenser om det blir eftersatt. Ett tips från Joakim till skogsägare är att röja i tid för att få en långsiktig värdeavkastning.

 

Pressemeddelandet om Skogsspåret här: https://www.beredskapslyftet.se/press
Bakgrund till initiativet här: https://www.beredskapslyftet.se/new-page

 

Har du frågor, synpunkter eller förslag på ämnen vi borde ta upp i Virkesstudion? Tveka inte på att höra av dig till oss på virkesstudion@virkesborsen.se

Prenumerera på vårt marknadsbrev!

Tack! Vi hör av oss snart

Tack för din ansökan! Vi återkommar så snabbt vi kan