fbpx
Alla nyheter / Virkesstudion / Virkesstudion #46 ...

Virkesstudion #46 – Stora affärer i Norrland

I detta avsnitt av Virkesstudion tas självklart det aktuella läget på virkesmarknaden upp, där vi ser en viss förändring och en hög efterfrågan på sågad vara på sina håll. Efterfrågan på massaveden är precis som innan begränsad.

Denna vecka börja mycket intressant för oss skogsintresserade, först släppte Danske bank sitt nyhetsbrev. Där tar Johan Freij och sitt team upp att nu är det hög tid att satsa på bränsleframställning av den svenska skogen och tåget går nu.

Knappt innan detta nyhetsbrev hunnit fram gick den nybildade skogsägarföreningen Norra skog ut med att de säljer 40 000 ha av sin skog till Silvestica Green Forest AB, som är en skogsfond som äger skog i Sverige, Finland och Baltikum.

 

Redan dagen efter kallade Norra Skog till presskonferens och meddelade att med pengarna från skogen förvärvar 30 % av Metsä Boards massabruk i Husum. Med denna investering blir de en spelare både gällande sågtimmer och massaved på sin marknad.

 

Hör Per Hedberg och Carl Johan Mobergs analys av detta i Virkesstudion.

Har du frågor, synpunkter eller förslag på ämnen vi borde ta upp i Virkesstudion? Tveka inte på att höra av dig till oss på virkesstudion@virkesborsen.se

Prenumerera på vårt marknadsbrev!

Tack! Vi hör av oss snart

Tack för din ansökan! Vi återkommar så snabbt vi kan