fbpx
Alla nyheter / Virkesstudion / Virkesstudion #52 ...

Virkesstudion #52 – Hushållningssällskapet

Virkesmarknaden står definitivt inte stilla och det gäller att hålla sig uppdaterad för att göra bra affärer. I detta avsnitt av Virkesstudion pratar Per Hedberg och Carl Johan Moberg om det fortsatta tuffa läget för massaveden och samtidigt den goda efterfrågan på sågtimmer. Hur ska man tänka och agera nu? Årsrapporterna börja komma från skogsbolagen och SCA släppte förra veckan sitt bokslut för 2020. Där ser vi just att det är timret som lyfter resultat och det är främst från den ökade försäljningen i byggvaruhandeln.

 

Vi har även fått in en fråga om vad Hushållningssällskapet är och vilken roll de har i skogsbruket. För att ta reda på mer kopplade vi upp oss mot deras förbundsdirektör Jesper Broberg. Han berättar om deras breda tjänsteutbud för skogs- och lantbrukare men även om deras roll som kunskapsspridare. Och en viktigt del för att just sprida kunskap är att bedriva en mängd naturbruksgymnasier runt om i landet.

 

Klicka här för att lyssna på Spotify

Klicka här för att lyssna på Acast

 

Har du frågor, synpunkter eller förslag på ämnen vi borde ta upp i Virkesstudion? Tveka inte på att höra av dig till oss på virkesstudion@virkesborsen.se

Prenumerera på vårt marknadsbrev!

Tack! Vi hör av oss snart

Tack för din ansökan! Vi återkommar så snabbt vi kan