Ska du sälja virke? - Använd Virkesbörsen!

Virkesbörsen kan jämföras med Blocket eller Hemnet anpassat för virkesförsäljning. Tjänsten är helt kostnadsfri för dig som skogsägare. Du skapar en annons med information på det du ska avverka eller gallra. Vi ser till att alla potentiella skogsbolag får chansen att lämna anbud på ditt virke. Oavsett hur du vill sälja virke, använd Virkesbörsen och säkerställ rätt pris!

Påbörja annons — Frågor? 08-33 99 44

Genom att klicka på någon av knapparna ovan godkänner du användarvilkoren

Ta inte oss på orden - Läs vad våra kunder säger!

Virkesbörsen erbjuder ett öppet och transparent sätt att sälja vårt virke på ett mer effektivt sätt vilket passar oss som offentlig aktör eftersom vi ska agera opartiskt.

Jonas Nordanstig, Funktionschef naturförvaltning

Länsstyrelsen - Kronobergs län

Hade jag inte använt Virkesbörsen hade jag gått miste om väldigt mycket pengar. Jag är inget annat än supernöjd med Virkesbörsen

Hans Orre

Skogsägare Gävleborg

Genom Virkesbörsen kunde vi nå fler virkesköpare och höja priser på vårt virke. Vi kommer absolut välja Virkesbörsen igen.

Klas Gustavsson, Egendomschef

Svenska Kyrkan - Växjö stift

Den största skillnaden var att jag fick in fler anbud. Framförallt fick jag in anbud från aktörer jag inte ens tänkt på att fråga.

Håkan Larsson

Skogsägare, Västra götaland

Vi använder Virkesbörsen för att på ett smidigt och effektivt sätt säkerställa att vi når alla möjliga köpare och att vi får rätt betalt för vårt virke

Otto Söderman

Buckarby skogar som ägs av Ärlinghundra och Seminghundra Häradsallmäningar

Utan Virkesbörsen hade jag inte kommit i kontakt med den köparen som betalde bäst och köpte mitt virke

Helena Eriksson

Skogsägare Värmland

Genom Skogsvårdstorget kunde vi enkelt hitta de maskiner vi behövde inom några dagar. Det är jätteenkelt och jag rekommenderar det verkligen

Lars Gunnarsson

Naturskog AB

För att öka transparansen, spara på administrativa kostnader och samtidigt säkerställa rätt betalt för virket använder vi Virkesbörsen.

Lars Lodin, Fastighetschef

Statens fastighetsverk

Med Virkesbörsen får man en enkelhet att jämföra anbuden och kan enklare ta beslut, jag kan absolut rekommendera Virkesbörsen.

Ola Ekblom

Skogsägare, Värmland

Som offentlig aktör är det min plikt att skapa transparans i våra virkesaffärer och konkurransutsätta vårt virke.

Xavier de Maupeou, Enhetschef

Göteborg stad, mark- och skogsförvaltning

Jag fick bättre bud genom virkesbörsen och jag var jättenöjd med tjänsen och kommer absolut använda dom i framtiden när jag ska sälja virke.

Johan Hedberg

Skogsägare, Västernorrland

Med Virkesbörsen kan vi göra informerade virkesaffärer och följa marknaden så vi kan sälja rätt skog vid rätt tid.

Tore Axelsson, Skogsförvaltare

Skanse Fastigheter

Genom Virkesbörsen kunde jag nå ut till alla potentiella köpare och säkerställa att vi fick rätt betalt för vårt virke, supersmidigt.

Johan Wachtmeister, VD

Christineholm

Tack vare Virkesbörsen kom vi enkelt i kontakt med fler och nya skogsentreprenörer. jag kan verkligen rekommendera det till fler skogsägare.

Tomas Thuresson, VD

Brevens bruk

Frågor och svar

Vad händer när min annons är publicerad?

När din annons publiceras på Virkesbörsen skickas ett mail till alla potentiella köpare. Totalt sett skickar vi ut 4st mail under annonsperioden. Vidare ser vi till att ringa alla köpare som inte öppnat din annons för att säkerställa att de känner till just din annons.

Vilka skogsbolag köper virke på Virkesbörsen?

Nästa alla skogsbolag. Stora som små, kända som okända, runt om i Sverige. Skogsbolagen har konton på Virkesbörsen och ser annonserna som dyker upp. I vissa områden har vi även utländska skogsbolag och köpare.

Vad kostar det att använda er tjänst för att sälja virke?

Det är helt kostnadsfritt! Att sälja virke på Virkesbörsen kostar ingenting, dessutom får du all hjälp och rådgivning som du eventuellt behöver utan någon extra kostnad. Vi tar ut en avgift från skogsbolagen i samband med affären. Vår avgift är 1,75% av bruttovärdet på affären, max 15 000 kr.

Läggs min annons upp direkt när jag fyllt i allting?

Nej, vi granskar alltid annonsen och ser till att allt ser rätt ut innan din annons publiceras. Är det något som saknas hör vi av oss till dig för att hjälpa dig komplettera annonsen.

Är jag bunden att sälja genom Virkesbörsen när jag skapar min annons?

Nej, du är inte bunden att sälja ditt virke. Om du inte är nöjd med anbuden eller ångrar dig behöver du inte sälja via Virkesbörsen. Du har fri prövningsrätt.

Behöver jag en skogsbruksplan för att skapa en annons hos er?

Nej, om du vet vilket område, volym och trädslag det är så behöver du inte en skogsbruksplan för att lägga upp din annons.

Om jag är nöjd och väljer en köpare som lämnat anbud till mig, vad händer då?

Om du fått in anbud som du är nöjd med kan du enkelt välja köpare genom vårt system. När du valt köpare genererar vårt system ett avtal som är fritt att använda om du vill. Vill du hellre skriva ett eget avtal eller använda skogsbolagets avtal kan du göra det.

Kan jag sälja virke med alla kontraktsformer (avverkningsuppdrag, leveransvirke, rotpost och leveransrotköp)?

Ja, på Virkesbörsen kan du sälja virke med alla typer av kontraktsformer. Du kan skapa en annons och sälja ditt virke som leveransvirke, avverkningsuppdrag, rotpost eller leveransrotköp. Du avgör själv vilken form som passar dig och din skog bäst. Om du skulle behöva hjälp i denna fråga kan du självklart kontakta oss.

Så här gör du

1. Lägg upp din annons

Fyll i formuläret ovan. Välj vilken försäljningsform som passar dig och fyll i annonsformuläret. När du är klar klicka på nästa och skicka in din annons till granskning. Fastnar du eller har frågor ring 08-33 99 44

2. Din annons publiceras och skickas ut

Vi granskar din annons manuellt och publicerar den. När din annons publiceras skickas ett mail till alla potentiella köpare i ditt område. Under annonsperioden skickas totalt fyra mail och vi kontaktar även köparna via telefon. Detta för att säkerställa att dom känner till att din annons finns på Virkesbörsen.

3. Jämför anbud och välj rätt köpare

När din annonsperiod är över loggar du enkelt in till Mina sidor och besöker din annons. Där kan du i lugn och ro gå igenom anbuden som köparna har lämnat och välja rätt köpare för dig. Om du inte skulle vara nöjd med något av anbuden så har du självklart fri prövningsrätt och behöver således inte sälja.

Varför ska du använda Virkesbörsen?

Bättre betalt

När du använder Virkesbörsen konkurrensutsätter du ditt virke till alla möjliga köpare. På så sätt kan du säkerställa att du får rätt pris och bäst betalt just nu.

Nå alla köpare

Vi vill skapa en mer transparent och effektiv virkesmarknad där köpare och säljare kan göra mer lönsamma virkesaffärer på sina villkor.

Rätt avtal

Om du säljer virke genom Virkesbörsen hjälper vi dig med avtal skrivande mellan dig och skogsbolaget också. Vi tar fram ett avtal som är fritt att använda och du kan vara helt säker på att avtalet blir rätt!

Det är gratis att sälja virke på Virkesbörsen

Fortfarande inte övertygad? Boka en kostnadsfri genomgång av Virkesbörsen via knappen nedan eller kontakta oss på 08-33 99 44.

Boka en genomgång