Virkesstudion
Posted: 27 maj 2019

Virkesstudion #11 - Samarbete med föreningen Skogen

Tidningen Skogen och Virkesbörsen inleder samarbete

Från och med nu görs Virkesbörsens fördjupande program om virkesmarknaden, Virkesstudion, i samarbete med tidningen Skogen. Programmet som kommer ut ungefär varannan vecka tar upp aktuella händelser, nyheter och belyser omvärldsfaktorer som påverkar den svenska virkesmarknaden. Eftersom Virkesbörsen står i ständig kontakt med virkesköpare och skogsägare runt om i Sverige kan de dela med sig av vad de hör och ser på virkesmarknaden. Eftersom både tidningen Skogen och Virkesbörsen är oberoende och fristående finns en gemensam värdegrund att bygga ett samarbete på.

I Virkesstudion varvas nyheter och prisuppdateringar från virkesmarknaden med fördjupande analyser av aktuella ämnen som berör virkesmarknaden. Virkesstudion syftar till att uppdatera tittarna på var i den ekonomiska cykeln virkesmarknaden befinner sig, ge handfasta tips och råd kring skogsskötsel samt på ett lättsamt sätt bidra till ett aktivt och lönsamt skogsbruk i Sverige.

 – Vi är mycket glada och stolta för att nu kunna göra Virkesstudion i samarbete med tidningen Skogen. Tillsammans kan vi på ett bättre sätt dela med oss av relevant information till den som önskar bli uppdaterad på virkesmarknaden inför exempelvis en avverkning. Tidningen Skogen och Virkesbörsen strävar båda mot en mer transparent virkesmarknad där det är enkelt och roligt att bedriva ett lönsamt skogsbruk, säger Adam Aljaraidah, VD Virkesbörsen.